"Логіку в заяві сепаратистів, що вони проведуть повторний референдум, шукати важко. Референдум повинен бути легітимним, а значить визнаватися державою-метрополією, тобто Україною, і світом. Захід не визнає цього. Вони це чудово розуміють. А значить це або гра для самих себе, або якась політична тактика", — прокоментував Чорновіл виданню "Главное" заяву терористичної "ДНР" про намір провести ще один референдум.

Екс-нардеп вважає, що ця ідея належить Москві, а не сепаратистам. Чорновіл навіть додав, що це тактика, яку розробив радник путіна Сурков. При цьому Чорновіл не розуміє, що можна вирішувати на ще одному псевдореферендумі.

Про свою "незалежність" вони вже питали. Вони збираються обмежувати свою "незалежність", і тепер захотіли залишитися у складі України, але з суперстатусом? Тепер вони хочуть поставити Україну в незручне становище, оголосивши, що залишаються в її складі, але з автономією, правом вето на міжнародні питання і т.д. На на це ніхто не клюне, бо таким був план Козака щодо Придністров'я,
— пояснив політик.

На думку Чорновола, Україна не піде на визнання цієї псевдоавтономії.

"Мені здається, що у РФ виникли проблеми з Донбасом. Вони не знають, що робити далі, і намагаються створити юридичну колізію, над якою всі будуть думати. Це затягнеться на якийсь час, який виграє для себе Москва. Може бути, це чергова спроба зірвати мінські домовленості, які їм дуже невигідні", — підсумував екс-нардеп.

Нагадаємо, один із лідерів терористів, так званий глава "ДНР" Олександр Захарченко після виступу Путіна висловив готовність повторно провести референдум про майбутній статус так званої "республіки".