Про це йдеться у заяві російського МЗС.

"Схвалений обома палатами американського Конгресу без обговорення та належного голосування закон "Про підтримку свободи в Україні" не може не викликати глибокого жалю своїм відверто конфронтаційним характером", - зазначили у відомстві.

У МЗС РФ вважають, що США висувають проти Росії "безпідставні огульні звинувачення".

"Під двосторонні відносини підводиться потужна міна, рівноцінна горезвісній "поправці Джексона-Веніка", яка була прийнята в 1974 році і кілька десятиліть заважала нашій співпраці. Складається враження, що у Вашингтоні, де ніяк не можуть відмовитися від застарілих фобій, хочуть повернути час назад", - говориться в заяві.

"Членам Конгресу США пора б залишити ілюзії щодо дієвості санкцій проти Росії. На шантаж ми не піддамося, національними інтересами не поступимося, втручання в наші внутрішні справи не допустимо", - додали у російському відомстві.

Як відомо, 12 грудня Верхня палата Конгресу США ухвалила закон про підтримку свободи в Україні.Документ передбачає надання військової допомоги Україні, визнання її головним союзником поза НАТО, а також розширення санкцій проти Росії.