Водночас, Ставнійчук підкреслила, що від кожної парламентської фракції у складі Асамблеї буде квота по одному представнику. Кандидатури вже подали Народна партія та Партія регіонів.

"Запропоновано практично 12 квот для політичних сил. У політичній складовій конституційної асамблеї є повний паритет, 6 провладних політичних сил мають бути представлені і 6 політичних сил, які представляють опозиційні політичні сили. Всі партії, які на президентських так і місцевих виборах отримали понад 100 тисяч голосів мають також право на обов’язкову квоту у складі Конституційної Асамблеї", - повідомив радник Президента Марина Ставнійчук.

Президент Віктор Янукович підписав указ про концепцію формування Конституційної Асамблеї 25 січня. Новий орган працюватиме над пропозиціями змін до Конституції України. Втім, опозиційні сили, які входять в комітет опору диктатурі, брати участь у Конституційній Асамблеї відмовилися. Відмову мотивували тим, що Президент, на їхню думку, має намір "переписати" основний закон під себе. Змінити Конституцію Україні неодноразово рекомендувала ПАРЄ.