Освіта поза межами України стає все доступнішою, а у деяких країнах є навіть дешевшою від української.

“Навчання в Польщі може бути дешевшим, аніж українські ВУЗи, або приблизно така ж вартість. У таких країнах як Англія, Канада, США навчання набагато дорожче. У Великобританії приблизно 14 тисяч фунтів стерлінгів. У Польщі - від 1 до 2 тисяч євро на рік”, - каже представник туроператора Дана Циганок.

Зауважимо, потік студентів тільки до Польщі за минулий рік зріс на 17%, адже польські університети заохочують українців різними знижками на навчання. Так, наприклад маючи польське коріння або беручи активну участь у житті ВУЗу, можна отримати знижку до 40% від вартості всього навчання. Українська ж молодь нарікає на брак якісної освіти в Україні та корумпованість українських ВУЗів, тому у пошуках кращого професійного майбутнього для себе обирає навчання за кордоном.

“Це моя можливість побачити світ. Це моя можливість знайти нових друзів, вивчити іноземну мову, а також отримати вищу освіту вищого рівня. Диплом європейського рівня дасть мені більше переваг при працевлаштуванні в Україні”, - каже студентка Тетяна Мельнічук.

Ще однієї тенденцією останніх років є зміна географічних уподобань українських студентів. Якщо раніше більшість студентів їхали до Великобританії та США, то сьогодні обирають такі країни як Польща, Чехія, та країни Прибалтики.