Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив заступник керівника департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

"За сприяння МЗС України та Генерального консульства в Ростові-на-Дону сьогодні вранці з РФ в Україну літаками Міноборони України були доставлені 18 військовослужбовців, які перебували на лікуванні в РФ, і тіло одного військовослужбовця, який помер від отриманих поранень. Ще 4 українських військових залишилися на лікуванні в РФ за станом здоров'я ", - розповів представник МЗС.

За словами Зварича, питання повернення українських військових, які залишилися в Росії, буде вирішено найближчим часом.

Нардеп Олександр Бригинець повідомив, що “Київський госпіталь прикордонної служби готовий до прийому” поранених військовослужбовців.


Фото Олександра Бригинця

Раніше повідомлялося, що 18 військовослужбовців української армії, що проходили лікування в російських лікарнях, вилетіли літаком Ан-26 українських ВПС з Ростова-на-Дону в Одесу.

Нагадаємо, поранених українських військовослужбовців доставили в лікарню Ростовської області 16 липня, після бою з терористами. Наступного дня один з доставлених в Гуково бійців Нацгвардії України помер від ран. 21 липня в російській лікарні загинув ще один з українських військових, яких пораненими завезли туди ФСБшники.