"Думаю це не реально зробити. Це більше така димова завіса. Бо їм (комуністам) треба ж чимось догоджати Росії за фінансування, за підтримку, за ідеологію тощо. Через це вони й імітують такі речі. Думаю, що такий референдум навряд чи можна реалізувати", - поділився Володимир Яворівський своїми думками в коментарі Gazeta.ua.

Народний депутат переконаний, що проти цього питання чинитиме серйозний опір опозиція та прості українці.

"Буде колосальний опір як зі сторони, звичайно, опозиції, як політичного сегменту, так і зі сторони населення України. Думаю, що всі розуміють колосальну загрозу, яку така ініціатива може нести. Поки це все "на мигах", тобто вони показують такі ініціативи на пальцях, але коли люди реально відчують, що це може статися - то суспільство вибухне", - вважає Яворівський.

"Люди зрозуміють, що завтра, скажімо, ввізне мито буде повністю йти до Росії і саме Росія його буде розподіляти - кому захоче, тому і дасть ці гроші, залежно від поведінки України: "Якщо покірні, стоїте на колінцях і цілуєте руцю, то буде все нормально, щось ми вам трохи віддамо, а якщо щось ви там будете пручатися, щось затівати, мову державну захищати, чи пам'ятники свої берегти, чи церкву хочете помісну, ну тоді, хлопці, будемо говорити інакше", - пояснив нардеп.

Нагадаємо, КПУ готова збирати підписи за референдум щодо Митного союзу. Комуністи хочуть винести на всенародне обговорення одне питання: чи підтримують громадяни України вступ країни до Митного союзу.

До речі, за словами міністра закордонних справ Леоніда Кожари, з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану Україна співпрацюватиме за формулою Віктора Януковича "3+1".