О 00:30 активісти, які протягом дня стояли біля будівлі, увійшли до приміщення адміністрації. Серед тих, хто пройшов всередину - представники Чорного комітету, Соціал-національної асамблеї, організацій "Патріот України", ОУН, "Вікінги", "Нарнія", КУПР. УНА -УНСО офіційно участі не бере. Керівництво "Правого сектора" захоплення КМДА теж не підтримало.

Люди від “Свободи” сказали, що “людям ніде спати, тому й прийшли в КМДА". Однак люди, які намагалися увійти до КМДА, говорили, що їх просто випхали з приміщення, де вони довгий час жили, без попередження.

Близько 1-ї ночі до будівлі увійшли "свободівці" Руслан Кошулинський, Юрій Михальчишин, Олексій Кайда, Ігор Швайка, Андрій Іллєнко та Ігор Сабій, аби переконати покинути КМДА тих, хто прорвався всередину.

Група, що зайшла у КМДА, спробувала зупинити депутатів та їх супровід на пропускному пункті. При цьому обидві сторони були з битами.



Близько пів на третю ранку нові сили протестуючих спробували увійти до будівлі, але їх не пустили бійці "Свободи".

Станом на 3 ранку будівля фактично перейшла під контроль "Свободи", однак ніхто нікого з будівлі не виганяв. Активного протистояння не було.

Прихильники "за" і "проти" звільнення будівлі розділилися на групи і спілкувалися один з одним. Депутати "Свободи" звернулися до глави КУПР Сергія Мельниченка, який теж серед тих, хто зайняв будівлю: " Хлопці, ну давайте вже, виходьте звідси, скільки можна".

Нагадаємо, вчора на сайті Генеральної прокуратури з'явилося повідомлення, поява якого була обов'язковою умовою для набуття чинності "закону про амністію". Людей обіцяють звільнити від кримінальної відповідальності впродовж місяця.

Члени самооборони і "Свободи" не повірили обіцянкам влади і вирішили стояти біля будівлі КМДА впордовж ночі на 17 лютого, тобто до набрання чинності закону "про амністію".