За кожен квадратний кілометр території американці заплатили 4 долари і 70 центів золотом. Загалом Аляску оцінили у 7 мільйонів двісті тисяч вічнозелених.

Американці на пропозицію погодилися з радістю. Адже за кілька місяців до підписання угоди на Алясці якраз виявили перші поклади золота, про що, американці росіянам тактично не повідомили.

Повну версію програми "Вєсті Кремля" дивіться тут

Коли через кілька років на Алясці стали тоннами діставати з-під землі жовтий метал, російський імператор зрозумів, що він, м'яко кажучи, пошився в дурні. Бо за час лише однієї золотої лихоманки трудолюбиві американці видобули більше однієї тисячі тонн золота вартістю у 14 мільярдів зелених.

Згодом там же ж виявили величезні поклади нафти, газу та інших корисних копалин. Тому нещасні 7 мільйонів доларів, за які колись купили Аляску, повернулися сторицею.

Зараз Аляска — один з найбагатших американських штатів. Середньорічний прибуток середньостатистичного американця з Аляски перевищує 64 тисячі доларів США. Для порівняння, російська родина з найбагатшого за зарплатами регіону Далекого Сходу в рік заробляє в 10 разів менше.