В Одесі на територію дитячого садка, звідки було включення у "Діалог із країною" Президента, сьогодні не впускали журналістів, громадських діячів та простих громадян.

Там кореспонденту "Думской" повідомили, що поговорити з Віктором Януковичем зможуть лише ті, у кого є запрошення.

При цьому невідомо, у кого ці запрошення можна було отримати. Прес-служба Одеської обласної держадміністрації заявила, що не має стосунку до організації спілкування з Президентом.

Бажаючі поспілкуватися з Януковичем мали пред’явити також довідки про стан здоров'я, які начебто були у працівників МВС, що охороняли захід.

За інформацією видання "Одеса. Коментарі", в садок №195, де проходив телеміст, не пускали "незапрошених", включаючи журналістів, бо в них немає медичних книжок.

Крім того, проблеми з проникненням на територію дитячого садка виникли навіть у співробітників Служби безпеки України. Двом СБУ-шникам перепинили шлях 5 міліціонерів – і пропустили їх лише після наказу старшого за званням.

Львівська газета "Експрес" повідомила, що на їхню журналістку Ольгу Піліщук, яка хотіла потрапити на включення в селі Пникут у Львівській області, напали двоє "здорованів у цивільному". Піліщук пред'явила представникам міліції редакційне посвідчення, але її не допустили в будівлю. Неофіційно міліціонери пояснили, що можуть пропускати лише людей "зі списку".

Коли інші журналісти почали знімати це на камеру, міліціонери розгубилися – і Піліщук увійшла в будинок. Це викликало жорстку реакцію людей у цивільному, які, як підозрює "Експрес", були переодягненими працівниками СБУ.

Не пропустили на телеміст з Януковичем і журналістів газети "Каховські новини". У Каховці включення відбувалось зі знімального майданчика на підприємстві "Грін Тім".

У прес-службі Херсонської облради це пояснили тим, що захід не для журналістів, а для людей.

Нагадаємо, чотиригодинний "Діалог з країною" Віктора Януковича закінчився. Повну версію програми з найцікавішими цитатами Президента України можна знайти за посиланням Янукович заговорив.