Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Секрети виготовлення ізраїльських вин

Просто посеред Юдейських гір Ізраїлю у селищі Кфар Урія журналісти Телеканалу новин "24" знайшли дивовижне місце — виноробню Кадма. Її власниця Ліна Слуцкін — родом з Грузії.

Програміст за фахом, кілька років тому Ліна зі своїм чоловіком Владом та чотирма дітьми вирішила присвятити своє життя виробництву вина за стародавніми грузинськими технологіями.

Ліна поїхала до рідної Грузії, і привезла звідти квеврі — так називаються традиційні глечики для бродіння вина.

Після бродіння винний матеріал переливають у дубові діжки. Перед тим сік різних сортів винограду змішують у чанах з нержавійки. Вже готове вино розливають у пляшки і зберігають у спеціальному приміщенні з постійною температурою від 13 до 15 градусів.

Вино розпродається дуже швидко. Його якість відзначили нагородами на численних міжнародних конкурсах. Оцінювання проводилося наосліп — тобто комісія сомельє дегустує напій з пляшок без етикеток. Для туристів винокурня цікава тим, що тут не лише можна купити пляшку вина.

Ще одна виноробня розташована просто посеред пустелі Негев. Її власник Данієль Кіш — не лише вирощує виноград посеред ізраїльських пісків, а ще й займається скульптурою. Всі його роботи монументальні, виконані у камені та присвячені здебільшого коханню.

Філософію своїх витворів Данієль намагається перенести і на вино. Воно повністю органічне, щоправда мінімальну кількість сульфату сірки доводиться додавати. Бо інакше вино не зберігатиметься і буде несмачне.

Даніель любить все лише найкращої якості. І вино робить лише вишукане. Надає перевагу купажним винам, багато експериментує, змішуючи різні сорти винограду. Всі сорти Даніеля названі на честь членів його родини.

Пляшка такого вина коштує 100 шекелів, тобто 600 гривень. Плюс ще 20% ПДВ. І навіть таке дороге вино купують добре, хоча планувати роботу підприємства складно через провокації палестинських радикалів.

Читайте також: Як в Ізраїлі навчилися вирощувати рослини на піску і камінні

Поки у нашій державі не знають, що робити з родючою українською землею, в Ізраїлі серед пісків вирощують виноград, з якого роблять вино високої якості.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук