Секретар Запорізької міськради на своєму телеграм-каналі прокоментував нічні вибухи у місті 25 вересня. За словами Анатолія Куртєва, окупати вдарили по житлових будинках.

Читайте також Україна перемагає й рятує Європу: потужний репортаж французького публіциста з прифронтових міст

Що відомо про вибухи в Запоріжжі 25 вересня

Станом на ранок 25 вересня відомо, що на місці обстрілів працюють рятувальники. У багатьох багатоквартирних та приватних будинках пошкоджено вікна або, взагалі, зруйновано дахи.

Окрім того, постраждало декілька закладів освіти та лікарня. Серед людей, як повідомляє Куртєв, також є постраждалі, але щодо них точної інформації ще немає. Проте було відомо про 3 людей, яких зачепили обстріли.

10 вибухів пролунали вночі у Запоріжжі

Перша інформацію про "прильоти" у місто з'явилась о 00:43, – про це написав голова ОВА Олександр Старух. За його словами, зафіксували 10 вибухів.

О 00:53 очільник обласної військової адміністрації написав про повторні обстріли. В одному з районів було знеструмлено електростанцію.

Читайте також У Мелітополі окупанти набирають "добровольців" для мобілізації: мер сказав, як зберегти життя

Обстріли міста 24 вересня

Окупанти обстрілюють Запоріжжя ледь не щодня. У ніч проти 24 вересня місцева влада також повідомляла про ворожу атаку. Окупанти ракетами обстріляли цивільну інфраструктуру, через це загинула одна жінка і 7 людей зазнало поранень (пізніше кількість зросла до 9 – повідомляє 24 канал).

Люди, які жили в будинку, що обстріляли, змушені були ніч провести в автобусі. Транспорт слугував їм пунктом для обігріву.

На думку, Володимира Зеленського росіяни б'ють по цивільній інфраструктурі, бо хочуть забрати у людей можливість вижити. Їм важливо забрати у людей нормальні умови життя.

Ситуацію прокоментував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Він написав, що загарбники обстрілюють об'єкти цивільної інфраструктури через власну слабкість та нікчемність.

Варте уваги – звідки росія може вдарити ядерною зброєю: дивіться відео