Дуже швидко налагодилися і зацементувалися схеми. Всі знають, де "контрабас" можна провести, а де – ні. Які батальйони цим "балуються", у яких це вже на конвейєрі, а через які ніфіга не проженеш. Всі знають, що є комбриги, які на "контрабасі" вже заробили цілі статки. Всі знають, що прикордонники і фіскали поділилися на дві частини – які ганяють і які намагаються з цим боротися. Вгадайте, яка з цих частин переважає?

І всі знають – "контрабас" кришує СБУ.

Представники СБУ намагаються підкупити командирів, періодично пропонуючи їм бути в долі і заманюючи у свої схеми великими грошима. Якщо не виходить – йдуть напролом.

Минулого тижня 16 бат зупинив фуру, яка везла на окуповану територію цукор без належних документів. Виявилося, що в мішках з-під цукру таваріщі, які нам зовсім не таваріщі, провозили 48 млн грн. 48 мільйонів!!! На розборки з 16 батом миттю приїхали СБУ-шники (цілі полковники), вимагали фуру відпустити. Вояки СБУ-шників поклали мордами в землю і викликали відділ внутрішніх розслідувань. Не допомогло. Представникам відділу поступив дзвінок з самого-самого верху і наказав відпустити і фуру, і СБУ-шників. І це тільки один з десятків відомих мені історій з "контрабасом".

До чого це я?

Питання контрабанди в АТО – це питання нереформованої, нечищеної і, давайте говорити відверто, сильно привілейованої завдяки АТО СБУ. І це абсолютна відповідальність Президента України.

Залучити волонтерів до боротьби з контрабандою – це добре. Тим більше, знаючи людей, які за це взялися, я впевнена, що результат буде. Але не можна волонтерами затикати всі дірки, не проводячи при цьому реальних реформ. До речі, ризикуючи при цьому життям цих же волонтерів, бо там, де зараз ганяється "контрабас", ніхто у "волонтерські десанти" не грається.

В СБУ є люди, готові змінювати систему, які знають, як це зробити і вони хочуть цього. Чому б їм не дати зелене світло на президентському рівні?

Ми ж зацікавлені у зміні системи, чи не так?

Ольга Решетилова

https://www.facebook.com/deynega (добавляйтесь)

https://twitter.com/deynegavitaliy

Проект "Повернись живим"
https://www.facebook.com/backandalive (подписывайтесь)
https://twitter.com/backandalive

Реквізити

Приват:
5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій
5211 5374 4662 3360 Стократюк Вікторія
PayPal: звертайтесь в особисті повідомлення групи
Western Union / moneygram / etc (на приціли і прилади нічного бачення):
Irina Turchak + 38 (068) 500 88 00
Картка Приватбанк в євро
4149 4978 3611 9455 Мікульський Дмитро Вікторович
Картка Приватбанк в доларі
4149 4978 3611 9059 Мікульський Дмитро Вікторович