Цей стандарт відрізняться від подібних більш суворими вимогами.

“Прописані дуже чітко вимоги до інфраструктури виробництва і крім того, виділені найбільш важливі вимоги з точки зору безпеки. Вони називаються КАО. Таких КАО 10. І за не виконання будь-якого із них у підприємства вираховується суттєва кількість балів, що фактично на практиці не дозволяє їм отримати сертифікат”, - каже бізнес-менеджер SGS Ukraine Олексій Каток.

Зауважимо, сьогодні в Україні сертифікація IFS не є обов’язковою і проводиться на добровільних засадах. Відтак, споживачам доводиться вірити виробникам та торговим мережам на слово. Нагадаємо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі щороку понад 2 млн осіб гинуть через отруєння неякісними продуктами харчування.