Про це повідомив глава МЗС Австрії Себастьян Курц під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

Міністр закордонних справ Австрії висловив підтримку Україні з боку Європейського Союзу та його країни і наголосив, що Австрія готова значно активізувати свої зусилля у рамках ОБСЄ та надати ОБСЄ безпілотники для моніторингу ситуації у прикордонних з Росією територіях України.

Наша місія - не тільки підтримати мирне врегулювання шляхом надання австрійських спостерігачів в рамках ОБСЄ, але й надати 10 австрійських безпілотників для місії ОБСЄ, які дозволять контролювати конфліктні території задля пришвидшення процесу мирного врегулювання,
- сказав Курц.

Він високо оцінив Мирний план Президента України, назвавши його “шансом для України мирно врегулювати конфлікт на Сході”.

За словами Курца, Австрія посилює свою допомогу і у сфері надання медичної та медикаментозної допомоги для важкопоранених серед мирного населення на Сході України.

Нагадаємо, раніше президент Швейцарії та діючий голова організації Дідьє Буркхальтер заявив, що ОБСЄ буде використовувати дрони для контролю припинення вогню на сході України.