Згідно з даними, отриманими у Вашингтоні, лідер терористів ще ворушився після того, як в нього потрапила перша куля.

Зі свого боку, британська газета "Дейлі телеграф" повідомляє, що військові тричі вистрілили в Усаму бін Ладена: один раз у груди і два рази - в голову. Видання підкреслює, що спецназівці отримали чіткі накази з приводу того, в якому випадку їм слід взяти лідера "Аль-Каїди" живим.

В американському військовому командуванні побоювалися, що на Усамі бін Ладені може бути закріплений пояс з вибухівкою. Тому учасників операції попередили, що їм слід спробувати захопити його тільки, якщо він буде взагалі без одягу.

Сенатор Діана Фейнштейн, яка очолює комітет у справах розвідки Сенату США, зазначила, що в момент початку спецоперації терорист №1 був беззбройний. Тим не менш, зброя знаходилась недалеко від нього.

За даними Сі-Ен-Ен, американські військові вивезли з будинку в Пакистані, в якому жив лідер "Аль-Каїди", 10 комп'ютерних жорстких дисків, п'ять комп'ютерів, а також численні флеш-карти та диски, на яких було записано інформацію терористів. Крім того, були знайдені п'ять мобільних телефонів, а також безліч документів про діяльність терористів.

Усама бін Ладен мав при собі 500 євро, а в його одяг були вшиті дві телефонні сім-карти. Це вказує на те, що терорист був готовий у будь-який момент покинути будинок у пакистанському місті Абботтабад, відзначає "Дейлі телеграф".