Пропорційно до поширення недуги росте попит і на щеплення. Батьки масово взялись вакцинувати дітей.

“У мене є молодший хлопчик, син, він в другому класі навчається, і я хвилююся, щоб він не заразився на кір. Ми щеплення ще не робили, так як він недавно захворів пневмонією, і нам лікар сказав, поки він не вилікується повністю,не робити”, - каже мешканка Івано-Франківська Оксана Рущак.

Кількість охочих зробити щеплення, кажуть лікарі, за останній тиждень зросла вдвічі. Наразі задовільнити їхній попит вдається. У центральній міській поліклініці ще є 216 доз вакцини.

“Тут в нас є вакцина пріорікс. Це виробник Бельгія, двухдозна. Тобто, поки що ми вакциною забезпечені”, - запевнила медсестра кабінету щеплень дитячої поліклініки Івано-Франківська Любов Рубаняк.

Якщо в Івано-Франківську ситуація з вакцинами стабільна, то Прикарпаття загалом забезпечене цим препаратом лише на третину від загальної потреби. У санепідемстанції твердять, на усіх охочих вакцини не вистачить.

“Область на даний час забезпечена вакциною недостатньо. Вакцинація проводиться планово, є зараз на залишку вакцина для планового проведення щеплень. Тобто, контингенту, який підлягав щепленню профілактичному у 2011 році. Це є діти, яким виповнився 1 рік, і діти, 6-річного віку, які йдуть до школи”, - каже завідувач епідеміологічного відділу СЕС в Івано-Франківській області Тетяна Джус.

Аби зупинити кір, лікарі звернулися до місцевої влади з проханням закупити вакцину за кошт обласного бюджету.