Про це вони заявили через звукопідсилювальну апаратуру, встановлену в захопленій будівлі ОДА, передає “Остров”.

Вони зачитали резолюцію, в якій вимагають негайного скликання позачергової сесії Донецької обласної ради та прийняття нею рішення про проведення референдуму про входження до складу Росії.

Якщо сьогодні до півночі не буде скликана позачергова сесія, то сепаратисти загрожують оголосити в понеділок в 12:00 "народний мандат", тобто "розпустити обласну раду" і в якості депутатів "обрати представників" від усіх громад області.

За інформацією "Острова", в захопленому будинку перебуває близько 200 осіб. Багато учасників мітингу не хочуть заходити туди. Водночас сепаратисти в будівлі ОДА закликають своїх прихильників прийти до адміністративної будівлі і підтримати їх. Наразі в будівлю заносять у великій кількості продукти харчування.

Нагадаємо, у Донецьку сепаратисти прорвалися в будівлю ОДА. Вони заявили, що блокуватимуть роботу влади Донеччини, поки чиновники добровільно не підуть у відставку. Перед цим мітингувальники побилися з міліцією, кидали гранати і вибухові пакети.

За повідомленням донецьких ЗМІ, прокуратура Донецької області вже розпочала розслідування за фактом захоплення адміністративної будівлі, в якій розташовується обласна рада і ОДА.