Зокрема, як розповіло джерело, Медведчук, в перерві між двома раундами переговорів, який відвіз сім'ю на яхту до Хорватії, потім прилетів до Москви, де звіряв позиції перед другим раундом консультацій. Після чого відбув до Донецька.

За версією джерела, президент Росії Володимир Путін наполягає на участі Медведчука в переговорах не тільки тому, що той є конфідентом президента РФ. Залучення канцлера Німеччини Ангели Меркель до "відбілювання" голови "Українського вибору" необхідно Путіну для того, щоб повернути Медведчука в українську політику. Механізм повернення лежить через можливість зробити Медведчука очільником Донецької області. Нестор Шуфрич, який також бере участь у переговорах, у свою чергу повинен очолити Луганський регіон.

Дивіться також: Шуфрич і Медведчук стараються, щоб "мирні" війська РФ увійшли в Україну, — Соболєв

В подальшому, очоливши Донецьку ОДА, Медведчук повинен буде використовувати отримані плюси — ресурси найбільш населених регіонів — для підтримки його політсили на майбутніх парламентських виборах.

Очікується, що питання про губернаторство Медведчука буде поставлено (якщо вже не поставлено) в конфіденційних переговорах Володимира Путіна і Петра Порошенка.

Додамо, Віктор Медведчук оптимістично оцінює результати переговорів і прогнозує подальше досягення компромісу.