Про це він заявив перед початком засідання міністрів закордонних справ Альянсу.

"Я не можу підтвердити, що Росія відводить свої війська. Це масивне нарощування військової сили жодним чином не вносить позитиву в деескалацію ситуації, яку ми всі хочемо бачити", - заявив Расмуссен.

Він знову закликав Росію відвести війська, виконувати міжнародні зобов'язання і почати з українською стороною конструктивний діалог.

Читайте також: Рада схвалила допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України

Водночас Генсек НАТО заявив, що російська агресія проти України змінила ландшафт безпеки Європи і запевнив, що НАТО прийме рішення підтримати Україну політично і практично в рамках існуючого партнерства. За його словами, НАТО зробить необхідні кроки, щоб "світ зрозумів, що ніякі погрози на адресу союзників по НАТО не будуть успішними".

Нагадаємо, сьогодні в Брюсселі розпочинається дводенна нарада країн-членів Північноатлантичного альянсу, де обговорять можливі нові санкції щодо Росії через дії в Криму.

У засіданні Комісії Україна-НАТО візьме участь в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця. Як відомо, НАТО отримало від України список з переліком обладнання в рамках запиту про допомогу у зв'язку з ситуацією з Росією.

Як відомо, вчора Президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові повідомив канцлеру Німеччини Ангелі Меркель про рішення щодо часткового відведення російських військ з східного кордону України.