Як повідомляє прес-служба ГПУ, цей злочин було викрито в результаті скоординованих дій Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та МВС України.

Вказану посадову особу 7 листопада 2014 року затримано під час отримання грошей у сумі 100 тис грн та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України,
- йдеться в повідомленні.

Ухвалою суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у максимальному розмірі, передбаченому законом при вчиненні відповідного злочину.

Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, обшуки в адміністративних будівлях і особистих помешканнях чинних керівників "Укрзалізниці" відбулися після того, як вона сама звернулася до СБУ та Генпрокуратури з проханням розслідувати фінансову діяльність попереднього керівництва відомства.

Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою провела 19 обшуків в Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") та вилучила понад 7 млн гривень і 1 млн доларів готівкою. На час перевірки від виконання обов’язків відсторонений генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту України Борис Остапюк. Його обов'язки виконує його заступник Бланк Максим Ігорович.