Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило джерело в українських органах влади.

Колона розпочала рух самостійно, без згоди української сторони і без супроводу Червоного Хреста,
- повідомив співрозмовник.

Джерело відзначило, що російські вантажівки рухаються в пункт пропуску "Ізварине", який не контролюється українською стороною.

Кореспондент "Інтерфаксу" з місця події повідомив, що колона з 34-х "КамАЗів" з “гуманітарною допомогою” для сходу України перетнула український кордон. За його словами, фури з вантажем гуманітарної допомоги зникли за огорожею українського митного пункту "Ізварине".

Таку інформацію підтвердила прес-секретар організації Анастасія Ісюк. "За останньою інформацією, яку ми отримали, дійсно, є певний рух. Наразі я можу сказати, що ми не є частиною цієї автоколони", - сказала вона.

Анастасія Ісюк також не змогла відповісти на запитання, чи можливе підключення представників МКЧХ до супроводу колони пізніше.

Пізніше МКЧХ розмістив у своєму Твіттері таке повідомлення: "Російський гуманітарний конвой рухається в Україну, але ми його не супроводжуємо через нестабільну ситуації в сфері безпеки".

Нагадаємо, російське МЗС заявило, що колона з “гуманітарним вантажем” для Донбасу перетинає український кордон на КПП "Ізварине" і починає рух у напрямку Луганська.