YouTube для дітей

Компанія Google випустила додаток під назвою YouTube Kids для пристроїв на базі Android та iOS. Програма отримала яскравий та грайливий дизайн, спрощену навігацію та підтримку голосового пошуку.

Найменшим користувачам доступні різні канали і плейлисти з чотирьох категорій: шоу, музика, навчання та дослідження. Також можна шукати конкретні відеозаписи. Таким чином діти зможуть не лише переглядати улюблені мультфільми, а й отримувати корисну інформацію з National Geographic Kids та інших пізнавальних каналів.

У Google запевняють, що дорослі можуть повністю покластись на дитячу версію YouTube в питанні відбору контенту. Втім, тут також передбачені функції батьківського контролю. Зокрема, є таймер вимкнення, можливість відключення фонової музики й ефектів, налаштування пошуку та зворотній зв'язок.

Робот-скрипаль

Американський інженер-пенсіонер створив робота-скрипаля. Розробка під назвою Ro-Bow (від RObot і BOW) не схожа на звичних людино-подібних машин. Це відкритий складний механізм із закріпленою всередині скрипкою, який займає всю площу великого столу.

Спеціальне програмне забезпечення здатне перетворювати запрограмовані midi-файли на пов'язані рухи смичком і затискання струн.

Таким чином Ro-Bow може відтворювати непрості музичні твори. І хоча він навряд чи зможе позмагатися із досвідченими музикантами, у світі роботів для нього навряд чи знайдуться серйозні конкуренти.

"Розумний" ліхтарик

Основний ґаджет для шукачів пригод. Саме так американський стартап Fogo називає свій однойменний винахід.

Ззовні пристрій схожий на звичайний ліхтарик. І дійсно він може випромінювати світло до 1000 люменів. Причому яскравість здатна адаптовуватися до умов та довкілля.

Але це ще далеко не все. У Fogo вбудовані GPS-приймач і цифровий компас. Також передбачені рація Walkie Talkie, велокомп'ютер і кріплення для велосипеда. Рідного акумулятора ємкістю 6800 мА·год вистачить не лише для роботи ліхтарика, а й для зарядки смартфону.

Модуль Bluetooth дозволяє підключити Fogo до різноманітних фітнес-сенсорів. З їхньою допомогою ліхтар може "відчути" критичну ситуацію і оперативно розіслати прохання про допомогу друзям користувача.

Крім того, пристрій має 128 Мб пам'яті для сторонніх додатків.

Наразі Fogo можна замовити на "Кікстартері" за $175.