"Наше невизнання ґрунтується на тому, що, брутально порушуючи ст. 10 Конституції, нині діюча влада на чолі з малоросійським президентом, шахрайськими та насильницькими методами прийняття закону підірвала підвалини конституційного ладу в державі. На 22-му році Незалежності вищий законодавчий орган країни взяв курс на знищення національних цінностей і питомих ознак держави, зазіхнувши на душу народу - українську мову. Президент не дослухався до численних звернень громадськості та підписав цей ганебний закон", – заявили у міськраді.

На думку депутатів, прийняття рядом місцевих рад рішень про визнання на їхніх територіях виключно російської мови як регіональної, "не спрямоване на зрівняння прав різномовного населення, а навпаки, – на затвердження єдиної імперської мови в регіонах, а відтак і в цілій державі".

"Ми переконані, що цей закон є спекулятивним напередодні парламентських виборів, - сказано у заяві міської ради. Процедура прийняття та реалізації цього закону є сумнівною, суперечливою та не підкріпленою іншими законодавчими нормами, а тому вимагає негайної реакції Конституційного Суду України", – відзначають у міській раді Івано-Франківська.

Нагадаємо, раніше Депутати Тернопільської обласної ради 66 голосами ухвалили рішення визнати "мовний" закон таким, що не має на території цього регіону жодних правових наслідків.