Про це він заявив в інтерв'ю ТОК FM.

Польський інтерес полягає в тому, щоб Україна не стала Росією. Тому що, коли вона буде Росією, то вже буде занадто пізно і для захисту нашої свободи,
— сказав Коморовський.

Польський президент вважає, що причин для паніки поки немає. Однак говорить про необхідність модернізації польської армії і розвитку національної оборони.

"З одного боку потрібно робити ставку на те, що антизахідна політика Росії вичерпає і скомпрометує себе. Потрібно захищати Україну від поглинання її Росією, від розграбування її територій. В цей же час потрібно модернізувати польську армію, побудувати ефективну систему оборони в рамках НАТО. Потрібно також рятувати співробітництво, яке сьогодні існує між Польщею і Росією", — сказав Коморовський.

Він зазначив, що Польщі потрібно використовувати ті інструменти, якими вона вже володіє.

Читайте також: Коморовський попередив поляків про загрозу "зелених чоловічків"

"Мати власну політику – означає використовати те, що ти маєш. У нас є членство в НАТО та ЄС. Це наша могутня політична зброя... Польська політика має сенс, якщо вона спрямована на досягнення поставлених цілей через ЄС і НАТО", — наголосив глава польської держави.

Коморовський також пояснив, що Польща підтримує Україну, бо не так давно поляки "самі просили у світу і вільних людей підтримати їхню свободу". Тоді Польща взяла на себе зобов’язання підтримувати свободу інших народів, в тому числі сусідніх.

Нагадаємо, раніше Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що Євросоюз не може співпрацювати з Росією, допоки вона продовжуватиме свою агресивну політику стосовно України та інших країн.