У своєму листі Кузьмін пише, що прокуратура 20 разів зверталася до Міністерства юстиції та Державного департаменту США з проханням допомогти у взятті свідчень колишнього соратника Тимошенко, який погодився їх надати, – повідомляє "голос Америки".

Окрім того, заступник генпрокурора переконаний, що ведеться пряма дискредитація його особисто, зокрема, здійснюються "намагання спровокувати мій арешт на території США, базуючись на сфабрикованих обвинувальних висновках".

Кузьмін також вважає, що чиновники з Мінюсту та Держдепартаменту Сполучених Штатів не визнають міжнародного права та зловживають посадами, дезінформують президента США, американський Конгрес та американський народ щодо "вбивства Євгена Щербаня та ролі Юлії Тимошенко в різноманітних злочинах".

Він переконаний, що влада США заважає отримати повну інформацію, необхідну для розслідування вбивства нардепа Щербаня, завдаючи тим самим "непоправну шкоду Україні, яка вплинула на моральний стан всієї нації".

До речі, згодом у посольстві України в США сказали, що про публікацію матеріалів у «Вашингтон таймс» їм не було відомо.

Як відомо, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Президента України Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.