Однак, хто ж все таки поїхав на червоне - наразі невідомо.

”Я їхав, рух йшов, там червоного не було. Було зелене світло. Переді мною машини їхали. А чому він виїхав звідтам, я не знаю”, - каже водій маршрутки.

Водія трамваю та шістьох пасажирів маршрутки забрали у лікарню з травмами легкої та середньої тяжкості.

”Є свідки, що водій трамвая не винувата. Вона записала собі свідків. Люди їхали в трамваї. Що вона стояла на червоне, включилося жовте і зелене, і вона поїхала”, - каже інженер з безпеки руху Леся Ковальська.

Обидва транспортні засоби були переповнені. Лише у маршрутці їхали понад 30 пасажирів. У автобуса, який зупинився за метр від кав’ярні, пошкоджена права сторона.

”На мокрій дорозі гальмівного шляху не видно. Є тільки осип. Зараз слідчий його зафіксує, буде проведено ряд експертиз, в ході яких буде дано оцінку діям кожного з водіїв”, - каже інспектор Роман Боянівський.

У трамвая постраждала лише передня частина. Він потребує нової обшивки, фари та заміни деяких деталей. Відтак, з’явиться на коліях Львова не раніше ніж за два-три дні. А поки що Електротранс підраховує збитки.

”Затримка, час і скільки вагонів стоїть. Ми порахуємо зараз. Підемо. Це є два маршрути і коли перемножити на збір фінансів за одну годину, ми тоді зможемо зробити якісь”, - каже начальник безпеки Іван Дмитрович.

Завдані збитки мав би компенсувати винуватець ДТП. Хто саме - встановить слідство.