Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"Загальна ситуація з підготовкою до виборів залишається складною, як і загальна соціально-політична ситуація у регіоні. Насамперед, складність залишається в роботі окружних виборчих комісій. ОВК є "локомотивом" виборів в області і від їхньої злагодженої роботи залежить, насамперед, діяльність дільничних виборчих комісій і, відповідно, всього виборчого процесу", - йдеться у повідомленні.

За словами Жалдака, люди не охоче йдуть працювати у виборчі комісії.

"Люди неохоче йдуть працювати в комісії. Як в ОВК, так і в ДВК. Насамперед, це пов'язано з безпекою для самих членів комісій так і їх родичів", - пояснив він.

"І друге питання - пов'язано з винагородою за роботу в комісіях. Комісії формуються за поданням кандидатів у президенти і це, звичайно ж, відповідальність самих кандидатів за роботу своїх представників в комісіях. Не секрет, що на попередніх виборах робота в комісії оплачувалася з бюджету політичних партій і кандидатів. Сьогодні стимулювання практично відсутнє, тому робота в комісії, враховуючи часто загрозу життю, часто перетворюється на прояв громадянської позиції її членами", - додав радник голови Донецької ОДА.

Нагадаємо, голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута зазначив, що підготовка до виборів президента в регіоні проходить в рамках регламенту, затвердженого Центральною виборчою комісією.