Ініціатори екрану, активісти громадського сектору Євромайдану, кажуть, що частина людей в Украні отримує інформацію дозовано, а мають право бачити усі новини. Проте, активісти відмовитись від контенту 5-го каналу.

Наскільки нам відомо, пропаганда працює проти 5-го каналу, він викликає агресію по той бік барикад. А наше завдання — не викликати агресію, а просто позказувати, що відбувається тут, з нами, чому ми тут. Ми хочемо, щоб вони нас почули і зрозуміли, — розповідає активістка громадського сектору Євромайдану Леся Ганжа.

Інший активіст Андрій Меаковський додає, що конструкцію для екрану допомогла звести 32 сотня самооборони (Косів).

За декілька годин учора спорудили нам супермега-конструкцію. А надвечір організовано доставили на барикаду на вул Грушевського. Я досі не можу відійти від захоплення злагодженістю і працьовитістю цих людей,
— каже активіст.

Активісти також нормально сприймають те, що військові реагують на новини гучною музикою.

"Мені здається, що ця дискотека створила набагато більший деморалізаційний ефект, ніж наша діяльність, бо музика грає голосно і майже всю ніч. Коли вони починають думати про щось стороннє, у них включається процес мислення, вони з роботів перетворюються на людей, які задумуються, чому і за кого вони тут стоять. Наше завдання — щоб вони почали думати і робили самостійний вибір. Не варто нікого переконувати", — додає Андрій.

Нагадаємо, кілька днів тому один із очевидців Роман розповів на своїй сторінці у Facebook, що на вулиці Грушевського у Києві ініціативна група поставила екран з проектором і показує новини правоохоронцям.