Про це повідомляє ТАСС.

Ще одна колона з понад 40 машин для Луганській області поки проходить митне оформлення на пункті пропуску Донецьк в Ростовській області.

Згідно з повідомленням, раніше колона російської "допомоги" у складі понад 100 машин розділилася на дві.

Вантажівки везуть понад 1,2 тис тонн "гуманітарної допомоги", там переважно будівельні матеріали для відновлення пошкоджених будівель і продукти харчування.

"Її підготовка ("гуманітарки") почалася завчасно. Протягом декількох днів в Донський рятувальний центр з Ростовської, Воронезької, Тульської, Іванівської та Московської областей прибували вантажні автомобілі з необхідними вантажами. Тільки з Ногінського рятувального центру МНС прибули близько 60 вантажних машин", - сказав заступник начальника НЦУКС.

Як відомо, раніше повідомлялося лише про 60 вантажних автомобілів МНС Росії, які вчора прибули у Ростовську область, де формувалася восьма автоколона з "гуманітарною допомогою" для Донбасу.

У свою чергу, Україна готова прийняти гуманітарний конвой з Росії, який прибуде до зони АТО 30 листопада, у разі якщо вантаж буде юридично правильно оформлений у відповідності міжнародного та українського законодавства.