Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в "Нафтогазі".

Учора "Нафтогаз" заявив , що збільшив збиток більш ніж у два рази - до 10,5 млрд грн. Про це йдеться у фінансовому звіті компанії, складеному за міжнародними стандартами фінансової звітності. Згідно з документом , чистий дохід "Нафтогазу " від реалізації продукції за 9 місяців 2013 скоротився в порівнянні з аналогічним періодом 2012- го із 75,8 до 49,3 млрд грн.

Читайте також: "Газпром" наступає

Водночас заступник голови правління "Газпрому" Віталій Маркелов пригрозив, що такий крок “Нафтогазу” спустошить українські сховища. “Якщо "Нафтогаз " дійсно не купуватиме газ у "Газпрому" до січня, то рівень запасів у ПСГ до початку холодів може впасти до 14 млрд кубометрів”, - заявив Маркелов.

Нагадаємо, раніше Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що "Нафтогаз" може не купувати газ у "Газпрому" до кінця поточного року. Ставицький також підтвердив, що Україна розрахувалася з Росією за жовтневий газ.

За словами начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Газпрому" Павла Одерова, російський газовий монополіст не виключає ймовірність надання "Нафтогазу України" нових розстрочок при оплаті поставок газу.