"Держприкордонслужба повідомляє, що за останній час створили 400 блокпостів вздовж кордону, 200 вогневих точок і так далі. Насправді ж є такі ділянки, які прикордонники не контролюють, більше того відбувається відвід прикордонних підрозділів, як це було вчора, у тій же області. Офіційне формулювання звучало як "підрозділи перекидуються на посилення біля державного кордону", ми їх, знову ж таки, не бачимо. Не бачимо підсилення. Розумного пояснення для цих подій я не бачу", — сказав він під час брифінгу.

Тимчук наголосив, що завдання прикордонників — охороняти кордон, за європейським принципом, тоді як військових можливостей у них немає, вони їх нарощують зараз.

"І прикордонники не можуть протидіяти прориву кордону якщо мова йде про сотні бойовиків. У таких умовах потрібно із тієї полоси оборони, яка створена вздовж східного кордону, не на самому кордоні, а за десятки кілометрів, там дислокуються наші частини, перекинуті з інших регіонів України. З їхнього складу треба виділяти окремі підрозділи — від батальйони, роти чи й навіть взводи, аби вони дислокувалися поруч із прикордонними відділеннями і підсилювали їх. Мова йде про таке прикриття, бо контролювати кордон і визначати місця прориву і загрози можуть прикордонники", — додає Тимчук.

Як відомо, прикордонні пункти пропуску "Должанський" і "Червоний партизан", що в Луганській області, фактично припинили роботу, через те, що звідти пішли прикордонники.

Раніше через покинутий прикордонний загін у Луганській області з Росії прорвалося 15 КАМАЗів з бойовиками.