Радник прокоментував свою заяву, що серед співробітників місії ОБСЄ на Сході 80% – росіяни. За його словами, ця інформація була вирвана з контексту та не є офіційною позицією МВС, а його особиста думка, як громадянина.

Читайте також: 80% співробітників місії ОБСЄ в Маріуполі є росіянами, — Міноброни

Він також наголосив: інформація про те, що спостерігачі упереджено ставляться до українських військових і називають їх “укропами” – перебільшена.

Це був один випадок, про який я чув і поділився з журналістами. Я не думав, що моє повідомлення видадуть як офіційну заяву Міноборони, - розповів Будик.

Він додав, що поодинокі випадки так званого зливу інформації про дислокацію українських військ є, і це змушує задуматись, але не можна за цим судити про роботу всієї організації ОБСЄ.

Читайте також: Серед ОБСЄ агент Росії?

Радник заступника міністра оборони розповів, що сьогодні тривають роботи щодо звільнення українських полонених.

Ми працюємо з усіма терористичними угрупуваннями, що діють на Сході, зокрема з тими бойовиками, які не підконтрольні так званим "ДНР" і "ЛНР",
— зазначив радник.

Він наголосив – назвати точну кількість полонених дуже складно. За даними координаційного центру, який діє при СБУ, кількість всіх зниклих безвісти сягає 1700 людей.

МВС надає цифру близько 200 полонених – бійців ЗСУ. Є дані, які нам надають добровольчі батальйони та батальйони при МВС. Окрім того, є особи, які воювали в зоні АТО, але не зараховані у жоден батальйон, тоді інформацію отримуємо від рідних,
— розповів експерт.

За його словами, терористи не надають інформації про кількість полонених, це також ускладнює роботу обміну.

Ще одна проблема, за словами Будика, яка ускладнює процес обміну, те що українська сторона не має достатньої кількості затриманих терористів.

Ми не маємо фізично такої кількості затриманих за сепаратизм, щоб обміняти всіх 1700 полонених,
— зазначив радник.

Він не став називати точну кількість людей, на яких Україна може обміняти своїх людей, посилаючись на те, що це закрита інформація, але сказав, що різниця у кількості між нашими і їхніми полоненими “неспівмірно велика”.