КМДА шукає винних

До середи, як обіцяла влада, Київ нормально так і не запрацював. В КМДА зайняті іншим – шукають винних. Знаходять і звільняють.

Я вказав на значні недопрацювання комунальних служб міста Києва і сказав, що прийматимуться кадрові рішення. Ці рішення і були прийняті, – повідомив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

Взяв удар на себе заступник Попова – Олександр Мазурчак. Він єдиний, хто написав заяву за власним бажанням. Каже, пішов, аби громадськість заспокоїлась.

Далі – полетіли голови. У середу, у піковий час заторів, столиця залишилась без голови Київавтодору – Георгія Глінського. За ним звільнили очільника управління з надзвичайних ситуацій Віталія Пшеничного.


Попову не соромно

До четверга заторів та кучугур у Києві не набагато поменшало. Попов бореться з ними новими звільненнями. За провал у прибиранні снігу звільняють трьох голів столичних райадміністрацій. І в уряді обіцяють – цим не обмежаться.

Після завершення ліквідації наслідків стихії ми вимогливо розглянемо питання про відповідальність і інших працівників та керівників,
– повідомив Прем'єр-міністр Микола Азаров.

Чи не єдиний, кому не соромно за Київ, – глава адміністрації Олександр Попов. І не киянам, на його думку, вирішувати, наскільки ефективно він рятував місто.

Щодо того, наскільки професійно я зробив це, наскільки я організував цей процес – це вже зробить, безумовно, і Кабінет Міністрів, і Президент. Мені зараз не соромно за те, що ми таку величезну роботу провели, що в нас сьогодні забезпечена практично в повному обсязі життєдіяльність міста,
– упевнений голова КМДА Олександр Попов.

Поки посада Попова напряму залежить від волі президента. Саме Янукович уповноважений призначати глав адміністрацій.

Насправді ж відставки чиновників радше нагадують не спосіб виправити ситуацію чи хоча б покарати винних, а "гру в п’ятнашки". Олександра Мазурчака звільнили лише на папері – він і досі при обов'язках і тепер готується рятувати Київ від повені.

Наприклад, головою Солом’янської райдержадміністрації Президент призначив Максима Луцького, який восени балотувався у нардепи в цьому ж районі. Мешканці його не підтримали. Управління КМДА з надзвичайних ситуацій очолив Сергій Рюмшин. Тільки в лютому його звільнили з посади голови Святошинської райадміністрації якраз за те, що погано прибирав сніг у своєму районі. Тепер він рятуватиме весь Київ від очікуваної повені.