За – 264 нардепи більшості, опозиціонери – проти.

“А якщо за таких обставин вчителі школи закриють, бо вибори, медики лікарні закриють, бо вибори, робітники підуть з заводу, бо вибори. Що тоді відбудеться? Де таке бачено? Хто дав право Вам і більшості не працювати в пленарному режимі, коли є десятки і сотні нагальних питань”, – обурювався народний депутат з фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Сас.

“Мене не перестає дивувати цей цинізм наших колег від опозиції, які приходять на півгодини вранці, роблять гучні заяви про те, як їм хотілося б працювати, і через півгодини вони практично всі зникають із зали, залишаються 3-4 людини, які намагаються щось розповідати. А насправді, ті ж закони, які вони збираються підтримувати, вони за них і не голосують” – сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Таким чином, з 19 по 21 вересня – депутати працюватимуть у комітетах і фракціях, а на засідання зберуться 2 жовтня, а потім 16-го.

Голова Парламенту запевняє, що без роботи народні обранці не залишаться.

“Я для вас всіх роботу знайду. Роботу в комітетах, проводьте засідання комітетів. Будемо контролювати дуже жорстко, щоб не ставили вісімки, тоді, коли в комітетах людей не буває. Так, як зараз багато приходить, виголошуючи палкі промови, розписуються там, а потім тікають із сесійної зали”, – каже голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Нагадаємо, рішення працювати лише один день під куполом депутати від більшості пояснюють тим, що перед виборами треба більше часу приділити виборцям.