“Тільки на 2012 рік ми збільшили фінансування Української армії майже на 3 мільярди гривень. Один з найперших пріоритетів фінансування - модернізація армії і, перш за все, оновлення озброєння. Цього року ми втричі збільшили витрати на купівлю і ремонт військової техніки і зброї”, - каже Президент України Віктор Янукович.

Свою підтримку військових реформ Президента під час святкування Дня захисника Вітчизни продемонстрували громадські організації.

Українська влада не зробила нічого для забезпечення обороноздатності країни - певні учасники, іншої, АНТИпрезидентскої акції протесту. Позаблоковий статус держави вимагає збільшення чисельності армії, та втричі - обсягів її фінансування. Адже за умови відсутності союзників, треба забезпечити обороноздатність країни, - переконані протестувальники. За оцінкою голови Комітету з питань нацбезпеки та оборони, реалістичний показник необхідного фінансування армії становить 2% ВВП.

“Я підписав лист, щоб Президент провів зустріч з керівництвом військового відомства в присутності нашого комітету, щоб йому сказали правду про те, що відбувається і чого не відбувається. Прийшов лист за підписом Льовочкіна "В Президента немає часу". Я думаю, вам все зрозуміло? Відповідальний має прізвище. Тобто, якщо чесно, ви прийшли не туди.”, - каже голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко.

“Святкувати нам не має що. В нас практично не має армії, практично деморалізовані люди в погонах. Тому головнокомандуючому, який в нас є, ми оголосили стягнення – не повну службову відповідальність, яке накладається на офіцерів, які погано справляються зі своїми зобов’язаннями”, - каже голова організації офіцерів запасу Олександр Таран.

У разі, якщо звернення мітингуючих проігнорують, активісти обіцяють привести під стіни уряду, Парламенту та Адміністрації Президента, 800 тисяч відставних офіцерів та ветеранів.