"Зараз ця територія обладнана, до неї підведено воду, каналізацію, є місця для паркування. Тому ми хочемо запропонувати місту облаштувати тут нормальний сучасний кемпінг для наших туристів та іноземців. Зараз територія містечка - 22 гектара, ми хочемо скоротити її удвічі, побудувати стаціонарні душові, встановити огорожу", - каже заступник директора КП "Плесо" Денис Рудник.

Як розповів заступник головного архітектора Києва Андрій Вавриш, цього ж року розпочнуться роботи з проектування реконструкції Труханова острова.

"Ми провели архітектурний конкурс на розробку концепції використання київських островів, переможцем якого став проект румунських архітекторів "Блакитна лінія". Головна мета - зберегти екосистему островів, зокрема Труханова острова. Ця територія вимагає особливого ставлення, тому там жодне дерево не постраждає", - запевняє він.

Водночас, у депутатів Київради є свої ідеї щодо облаштування острова, які вони мають намір винести на обговорення.

"Це міг би бути фестиваль української їжі - кулешу, вареників, борщу. Зараз мало хто з молоді знає, що таке куліш - істинна козацька страва. Можна проводити майстер-класи", - зазначає голова комісії з культури Київради Олександр Бригінець.

А от голова столичної держадміністрації Олександр Попов сказав, що Труханів острів у Києві завжди розглядався як територія для відпочинку і розвитку фізичної культури і спорту.

“Тому там, на місці кемпінгу, можуть проводитися різні культурні заходи, фестивалі і спортивні змагання. Переконаний, що острів матиме перспективу щодо поліпшення інженерної інфраструктури, організації відповідних спортивних баз" - переконаний Попов.

До слова, із суботи, 16 червня, із шведського фан-кемпінгу на Трухановому острові одна за одною рушають колони уболівальників, які залишають Київ.