"Україна до нас постійно звертається, наприклад, за кредитами. Зрештою, якщо в них такі просунуті відносини з Євросоюзом, що, мабуть, непогано, то й у нас теж гарні відносини з ЄС, – нехай і кредитуються в Брюсселі. Як на мене, то це абсолютно нормально, тут немає ніяких ревнощів. (…) Тут, так би мовити, без образ, ми повинні розуміти й порахувати наші гроші", — сказав Медведєв інтерв'ю Reuters, опублікованому на сайті російського уряду.

За його словами, немає ніякого примусу до союзу з Росією, Казахстаном і Білоруссю, але, переконаний Медведєв, Україна повинна обрати, "де їм вигідніше перебувати".

Читайте також: ЄС та МВФ допоможуть Україні витримати тиск з боку Росії

Російський прем’єр також наголосив, що немає потреби пов'язувати це з боргом за газ.

"Тут немає ніякого зв'язку. Тому що платити потрібно незалежно від того, яка країна, де вона перебуває і чи відноситься вона до Митного союзу або до Євросоюзу… Платити все одно потрібно. Це правильна практика. Це ніяк не пов'язано з тим, що збираються робити наші українські друзі з ЄС", — додав він.

Нагадаємо, раніше заступник голови правління "Газпрому" Валерій Голубєв повідомив, що переведення розрахунків за блакитне паливо на 100-відсоткову передоплату можливе, якщо українські партнери не погасять поточну заборгованість.