Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

За його словами, "зараз йдуть дискусії в уряді з приводу того, як підтримувати аграріїв". Він також додав, що цей рік для сільського господарства буде показовим з огляду на те, що озимі "перезимували досить складно".

Тому, за словами Присяжнюка, тепер завдання урядовців - переконати сільськогосподарських виробників у тому, що потрібно продовжувати виробляти продукцію всупереч несприятливих погодних умов.

"Урядом передбачено спрямувати на компенсацію відсотків за кредитами аграріям 500 мільйонів гривень. Тобто, це досить велика сума, значно більше, ніж у минулому році", - підкреслив Присяжнюк.

Він також зазначив, що врожай зернових у минулому році є скоріше винятком, ніж закономірністю.

Зокрема, вдалося наростити валову сільськогосподарську продукцію на 17%, або на 25 мільярдів гривень, а цього року очікується певне зменшення врожаю зернових, проте "потрібно рухатися до виконання поставленого завдання - до 2018 року зібрати 80 мільйонів тонн зернових".

"Обсяги втрати озимих по всій території склали 3-3,2 мільйона гектарів. Урядом передбачено 300 мільйонів гривень для пересівання зернових", - підкреслив Присяжнюк.