Дорогі росіяни, шановні москвичі, наші міста пов'язує не лише ностальгічне минуле, а й ділове сьогодення. Якщо в радянські часи Одеса інвестувала в Москву, віддаючи своїх кращих вчених, письменників, артистів і просто хороших людей, то сьогодні росіяни активно купують у нас нерухомість, вкладають в сферу послуг і виробництво, – йдеться у зверненні до москвичів.

Одесити зауважили, що для багатьох росіян-власників нерухомості в Криму або Одесі Україна стає другою Батьківщиною, тому у випадку вступу України до Євросоюзу вони також автоматично отримають пов'язані з цим переваги.

Однак наростання свята свободи категорично не влаштовує авторитарний режим Путіна. Нинішнє кремлівське керівництво, знехтувавши всіма міжнародними нормами, цинічно зневажаючи угоду між нашими країнами про стратегічне партнерство, віроломно розпочало бандитську окупацію Криму регулярними військами без розпізнавальних знаків, а потім оголосило війну українському народу, – наголошують одесити.

Заява засуджує дезінформацію росіян щодо подій в Україні та початок російським керівництвом війни, яка Кремлю здається звитяжною.

"Дорогі москвичі, ви, як ніхто інший знаєте, хто приходить з мечем, від меча і гине. Ми, одесити, закликаємо вас вийти на вулиці і площі Москви і своєю миротворчою позицією перешкодити агресії проти України", – підсумували активісти.

До слова, біля обладміністрації в Дніпропетровську люди вийшли на акцію протесту проти російського вторгнення й виступають за цілісність України.