Як ідеться на сайті СК РФ, справу порушено за статтею 357 Кримінального кодексу РФ.

“Слідством встановлено, що в період з 12 квітня 2014 року і по теперішній час в порушення Конвенції 1948 року “Про попередження злочину геноциду і покарання за нього”, а також інших міжнародно-правових актів, які засуджують геноцид, невстановлені особи з числа вищого політичного і військового керівництва України, Збройних сил України, Національної гвардії України і “Правого сектора” віддавали накази, спрямовані на повне знищення саме російськомовних громадян, які проживають на території Донецької та Луганської республік”, - йдеться в повідомленні Слідчого комітету Росії.


Російське слідство запевняє, начебто “вбивства російськомовних громадян здійснювалися із застосуванням систем залпового вогню “Град” і “Ураган”, авіаційних некерованих ракет, які мають касетну головну частину, тактичних ракет “Точка-У”, інших видів важкого наступального озброєння невибіркової дії”. За підрахунками Слідчого комітету РФ, “в результаті таких дій загинуло не менше двох з половиною тисяч осіб”, крім того, на контрольованій бойовиками території знищено більше півтисячі житлових будинків, об'єктів комунального господарства та життєзабезпечення, лікарень, дитячих та загальноосвітніх установ. Також у СК РФ запевняють, що понад 300 тисяч жителів Донбасу знайшли притулок на території Російської Федерації.

Читайте також: Терористи ведуть вогонь з житлових кварталів Шахтарська [Відео]

Всі ці перераховані факти і докази вже зібрані російським слідством, підтверджують, що дії осіб з числа українського політичного і військового керівництва, що віддавали накази, на знищення російськомовного населення, прописані не тільки в російському законодавстві, але і в нормах міжнародного права. Що стосується Кримінального кодексу РФ, то стаття за геноцид передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до двадцяти років або смертну страту,
- наголошується в документі.

Як відомо, терористи неодноразово здійнювали обстріли житлових кварталів із систем залпового вогну "Град" та "Ураган". Бойовики не зважають навіть на режим припинення вогню.