Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС РФ.

Так, російська сторона невдоволена тим, що київська влада вимагає здати зброю тільки від протестувальників на Півдні та Сході України.

"При цьому закривають очі на триваючі провокаційні дії бойовиків праворадикальних сил, зокрема так званого "Правого сектору", як у Києві, так і в різних містах Півдня і Сходу країни, які вже привели в ніч на 20 квітня до людських жертв", - йдеться у повідомленні.

Невдоволені в Росії й антитерористичною операцією.

Читайте також: МЗС вимагає від Росії не перешкоджати пересуванню українців у Криму

"Ми розраховували на те, що віце-президент США Джозеф Байден, який відвідав Київ 21 і 22 квітня, вплине на "силові" устремління нинішніх київських властей. Проте відразу після його від'їзду зі столиці України там було оголошено про відновлення антитерористичної операції в східних областях України", - йдеться у повідомленні.

Заяву Ігоря Коломойського про гроші за "зелених чоловічків" МЗС РФ називає абсурдною.

"Ще більш абсурдною виглядає заява київського призначенця в Дніпропетровській області олігарха Коломойського про готовність виплачувати винагороду за упіймання і здачу неугодних нинішній київській владі осіб", - йдеться у заяві.

Читайте також: У західних країнах не виключають нових переговорів в Женеві щодо України, — ЗМІ

Росія хоче, аби Україна вивела свої війська з Південного Сходу.

"Російська сторона знову наполягає на негайній деескалації ситуації на Південному Сході України, відводі підрозділів української армії і початку реального внутрішньоукраїнського діалогу з охопленням всіх регіонів і політичних утворень країни", - йдеться у заяві.