"За чисельним своїм становищем і складом російські війська практично не змінюються", — наголошує Полторак і додає, що війська РФ ведуть активну передислокацію й провокаційну діяльність.

Російські війська, каже командувач Нацгвардією, перетинають українські повітряні кордони чи намагаються здійснювати такі дії.

Вони намагаються створити нервову ситуацію у наших військових та прикордонників. Зрозуміло, це — одна із форм дій, аби створити паніку, дискомфорт у наших рядах,
— впевнений Полторак.

Окрім того, він наголосив, що українські силовики відслідковують ситуацію. Вони добре розуміють, що чинять військові РФ і готові до адекватної відповіді.

Напередодні, нагадаємо, президент Росії повідомив про відведення військ від українського кордону. Слова Володимира Путіна, втім, у Держприкордонслужбі України не підтвердили, заявивши, що частини російського агресора не змінювали дислокації з часу початку так званих "навчань" на межі з Україною.

Водночас генсек НАТО Андерс фог Рассмуссен заявив, що Росія не відводила війська від українського кордону, попри голосні заяви Путіна.