Крім того, “Самопоміч” — єдина політсила, яка відкрила свої партійні списки і винесла їх на народне обговорення. Серед 66 кандидатів жодного екс-депутата-регіонала чи комуніста. Лише нові обличчя.

Один із пунктів програми об’єднання “Самопоміч” – реформа місцевого самоврядування - децентралізація, тобто передача влади та фінансів громадам. Люди самі мають контролювати, на що витрачають їхні гроші.

Економічна реформа передбачає нову індустріалізацію, будівництво промислових та технологічних парків, фінансування освіти, аби в державі збільшувалась кількість кваліфікованих кадрів. А також - розвиток малого та середнього бізнесу. Для цього передусім слід змінити податковий кодекс.

Ще один напрямок роботи партії - розвиток інформаційних технологій, адже вони є фундаментом економіки, знань та обороноздатності країни. Останнє потрібно, як ніколи. На цьому наголошують представники батальйону “Донбас”, які у списку кандидатів від об’єднання “Самопоміч”. Хлопці з власного досвіду знають, як Україні необхідна сучасна технологічна армія та освічені офіцери.