"Що можна було виготовляти самим — росіяни вже виготовляють. Проте досі купують в Україні складові літаків, ракетні двигуни й багато іншого. Від цього Росія не може відмовитися. На створення аналогічних підприємств потрібні десятки мільярдів доларів, а ще й технології. Якщо перестануть купувати наші цукерки, сири, алкоголь, українська економіка суттєво не втратить. А за рік-півтора ці галузі отримають вихід на європейські ринки", — наголошує УДАРівець в інтерв’ю Gazeta.ua.

Читайте також: Торговельні суперечки з Росією мають вирішуватися у рамках СОТ, - УДАР

За його словами, усі санкції, коли Росія, приміром, відмовлялися від польського м'яса, чи прибалтійських шпротів, були тимчасові й безрезультатні.

Країни не змінювали своєї поведінки, й Росія зупинялась. Нам треба пережити цей період психологічного тиску,
— каже він.

Окрім того, нардеп здивований, що Москва розпочала торговельну війну лише за три місяці до саміту.

"Очевидно, Путін не вірив у підписання Угоди з ЄС. Гадав, що Європа наполягатиме на звільненні Тимошенко, а Янукович не погоджуватиметься. У результаті, або український президент вирішив випустити Юлію Володимирівну, або ця умова перестала бути такою важливою для Євросоюзу", - зауважив він.

До слова, український прем'єр-міністр Микола Азаров запевняє, що ні Дмитро Медведєв, ні Володимир Путін "торговельну війну" з Україною не підтвердили, а ситуація на митниці вже врегулювалася.