Він повідомив, що зранку 26 травня, а саме о 04.30, близько 200 бойовиків, серед яких були іноземці, захопили аеропорт. Після цього керівництво АТО висунуло бойовикам ультиматум про капітуляцію. Тим, хто готовий скласти зброю, керівництво АТО гарантувало безпеку.

Однак бойовики не прийняли наші умови. Тому було розпочато дії зі знищення терористів. Було застосовано авіацію. І терористи, які знаходились в терміналі аеропорту, були знищені або розсіяні. Ми маємо розвіддані щодо усіх об'єктів, де перебувають бойовики. Наразі мені відомо, що висунуто ще один ультиматум: в разі, якщо бойовики не здадуться, по цим об'єктам буде нанесено удар із застосуванням високоточної спеціальної зброї,
— зазначив Селезньов

Крім того, речник АТО наголосив, що серед терористів є іноземні найманці, в тому числі й вихідці з Кавказу. Разом з тим Селезньов додав, що не може стверджувати, з якого саму регіону Кавказу походять ці найманці і чи є вони чеченцями.

За словами першого віце-прем’єр-міністра Віталія Яреми, в антитерористичній операції на сході України настав переломний момент, тому підстав для введення надзвичайного стану немає.