Завантажити нову версію "вісімки" можна буде майже відразу після анонсу. Фінальна версія Windows 8.1 вийде пізніше, імовірно - у вересні-жовтні.

Компанія проведе роботу над помилками і поверне в операційну систему кнопку "Пуск". З "вісімки", яка вийшла в жовтні 2012 року, вона була прибрана.

У версії 8.1 "Пуск" з'явиться знову, але виконуватиме дещо іншу роль: при натисканні на кнопку відкриватиметься не список встановлених на комп'ютері програм, як колись, а стартовий екран Modern UI з "живими плитками".

Окрім цього, Windows 8.1 навчиться автоматично завантажуватися в режимі робочого столу, минаючи екран "Пуск". У поточній версії 8.0 користувачі змушені переключатися на "комп'ютерний" режим щоразу, коли вони хочуть запустити "непланшетну" програму, наприклад Office.

Серед інших нових функцій - можливість відкривати на одному екрані до 4 додатків (а не 2, як раніше), вбудована підтримка сканера відбитків пальців. У Windows 8.1 будуть і інші численні зміни: нове ядро ​​NT версії 6.3, драйвери, браузер Internet Explorer 11.

Нова "операційка" стане доступна на планшетниках розміром 8 дюймів, а не тільки на 10-12-дюймових.

Тестова Windows 8.1 вийде відразу в двох версіях: "настільної" (для ПК і ноутбуків) і RT (для планшетників).