Їх затримано як підозрюваних у справі щодо другого смаження яєчні на вічному вогні у київському Парку слави 21 червня, повідомляє прес-служба "Свободи".

Як повідомляється, 1 липня близько 14:00 години у активістів провели обшуки, вилучили комп’ютери і всю оргтехніку, сковорідки з кухні і одяг. Після обшуку їх доставили до райвідділку. До них не допускали адвокатів та батьків. Адвокат Кирила Бабенцова, член ВО "Свобода" Олег Бондарчук повідомив, що з приводу смаження яєчні на вічному вогні створена слідча група. Також він повідомив, що, за словами заступника начальника Печерського РУГУ МВС, проти Бабенцова вже порушили кримінальну справу, однак її відмовились показати адвокату.

"У хлопця поки що статус підозрюваного, його затримали на 72 години. Чи проситиме слідчий про запобіжний захід у вигляді взяття під варту — він сказав, вони ще не вирішили", — зазначив Бондарчук.

Адвокат підтвердив, що все сказане про Бабенцова стосується і Тицького. Був ще третій затриманий хлопець, якого, за словами адвоката, допитали і відпустили.