Про це сьогодні на прес-конференції заявив командир батальйону ОУН Микола Коханівський, передає кореспондент Телеканалу новин "24".

За словами Коханівського, переговори на тему легалізації бійців батальйону тривають уже більше ніж півроку, але конкретного механізму, який би дозволив йому стати офіцером Збройних сил України та очолити хоча би роту, досі ніхто не запропонував.

Наразі добровольчий батальйон координує свої дії із 93-ю бригадою ЗСУ.

Вважаємо 93 бригаду своїми командирами. Координуємося з ними, але офіційно ми нікому не підпорядковані, я залишаюся командиром своїх людей,
— наголосив Коханівський.

Він також пояснив, що батальйон ОУН домагається легалізації не заради статусу чи соціальних пільг, а задля того, щоб мати можливість отримувати збройне забезпечення від держави.

Хотілося, щоби наші хлопці були захищені, отримали статус учасників АТО та пільги після війни. Але головне – нам не вистачає зброї. Ми не можемо посадити в окоп людину без зброї, або з одним автоматом на двох… Ми маємо зброю ту, яку відняли у ворога, ту яку купили за власні гроші. Але цього не достатньо,
— сказав він.

Слова Коханівського підтвердив також командир рейдових груп добровольчого українського корпусу "Правого Сектора" "Панас". За його словами, бійці ДУК мають у своєму ропорядженні переважно трофейну зброю.

Він також наголосив, що ОУН та "Правий сектор" лишаються єдиними не легалізованими добровольчими формуваннями в Україні. "Інші батальйони підпорядковані МВС. Ми не є міліцією, і ніхто з нас не хоче підпорядковуватися МВС. Ми більше схиляємося до ЗСУ. Міліція повинна захищати людей у мирний час, а ми є військовим підрозділом", — сказав "Панас".

До слова, раніше повідомлялося, що за минулу добу в зоні АТО 7 українських військовихзагинули і 24 отримали поранення.