Як пише “Українська правда”, російський телеканал “Вести” показав сюжет про стрілянину "українських бойовиків" із закритими обличчями та тіла російських військовослужбовців, які нерухомо лежали на дорозі.

"О 15:20 біля будівлі Кабміну АРК в Сімферополі пролунали автоматні черги... Біля Будинку Профспілок в 50 метрах від Кабміну залягли невідомі люди в чорній формі, з чорними масками на обличчях і білими пов'язками на руках… Вони стріляли по натовпу і Дому Профспілок . Потім... вони почали застрибувати у жовті автобуси "Богдан"... Мабуть, автобуси були викрадені, тому що на одному з них був напис "Зоопарк", - йшлося в сюжеті.

За словами корреспондента з “Вестей”, "постраждали і журналісти, але серйозно ніхто не поранений, проте це зайвий раз свідчить про те, що в Криму знаходяться провокатори, які бажають дестабілізувати обстановку".


Втім, насправді автобуси, відзняті на відео, жовті, з кримськими номерами та написом "Львов.Тайган". Це автобуси кримського підприємства "Парк Львов "Тайган", що розташоване у Білогорську під Сімферополем і директором якого є керівник ялтинського зоопарку "Сказка" Олег Зубков.

Окрім того, "бандерівці" із російського сюжета озброєні новітньою російською зброєю – автоматами АК 100-ї серії та гранатометом РГ-94, які наявні на озброєнні лише в армії Росії.

А на фото і відео можна бачити, що під нерухомими "жертвами" стрілянин у камуфляжі зовсім немає крові.


Фото: raymond-saint.livejournal.com

Водночас, як повідомляє російський телеканал "Дождь", з огляду на гільзи після стрілянини, патрони були холостими.

Нагадаємо, під час прямого включення із Сімферополя після "стрілянини" стало відомо, що Путін звернувся до Ради Федерації з проханням використати російських військових на території Криму.