Про це йдеться в заяві делегації Російської Федерації на переговорах у Відні з питань військової безпеки і контролю над озброєннями на пленарному засіданні Форуму зі співробітництва в галузі безпеки.

"Саме США регулярно ведуть "гібридні війни", домагаючись зміни режимів у державах, які проводять неугодну Вашингтону політику. Для цього використовується фінансовий і економічний тиск, інформаційні атаки, нарощування тиску чужими руками по периметру кордонів відповідної держави, інформаційний та ідеологічний вплив при опорі на фінансовані ззовні неурядові організації", - йдеться у заяві.

За словами російських дипломатів, США регулярно застосовують військову силу в "будь-якому місті і коли завгодно".

"Криза в Україні - прямий наслідок антиконституційного перевороту, спровокованого, профінансованого і підтриманого США і їхніми союзниками, що продовжують підштовхувати Київ до силових методів вирішення проблем у відносинах зі Сходом", - пересмикують у російському зовнішньополітичному відомстві.

"Затіяна США "геополітична гра" в Україні ведеться не тільки проти Росії та її законних інтересів безпеки, а й проти Європи. Прямим підсумком нинішнього курсу Вашингтона з'явилися фактичний "розрив" Україна, що опинилася у вирі громадянської війни, погіршення відносин між Росією і підпорядкувати натиску США ЄС і НАТО, різке загострення військово-політичної ситуації в Європі", - заявляють дипломати РФ.

У МЗС РФ вважають, що розмови про ізоляцію Росії "не заслуговують серйозного обговорення".

"Політика санкцій і відмови від співпраці з Російською Федерацією (у тому числі по військовій лінії) завдадуть, зрештою, збиток тим, хто її ініціював. Вона несумісна з курсом на зміцнення довіри у військовій області, на досягнення значущих домовленостей у військово-політичній сфері, і нашим партнерам доведеться вибирати, що їм важливіше", - додали у російському зовнішньополітичному відомстві.